Diagnose

Diagnose

huidtesten

De huidtest zijn de meest gebruikte methode om na te gaan of er sprake is van een voedselallergie. Op de huid of in de huid wordt een allergeenhoudende stof aangebracht. De reactie van de huid geeft aan of er sprake is van een allergie. De huidtest is niet geschikt voor het testen van intoleranties.

eliminatiedieet

Een eliminatiedieet is de traditionele methode om voedselallergieën of -intoleranties te onderzoeken. In de eerste fase mag de patiënt slechts voedingsmiddelen eten waarvan het zeer onwaarschijnlijk is dat ze een allergie veroorzaken. De klachten behoren dan te verdwijnen. In de tweede fase worden één voor één voedingsmiddelen aan het dieet toegevoegd. Wanneer de klacht weer terugkomt dan is het duidelijk welk voedingsmiddel dat veroorzaakt. Voor de patiënt is het eliminatiedieet een veeleisend en tijdrovend dieet. Ook moeten er allerhande mogelijk allergene voedingsmiddelen aangeschaft worden om te testen, wat kosten met zich mee kan brengen.

bloedonderzoek

Een alternatief voor de huidtest is een bloedonderzoek. Door de hoeveelheid IgE antigeen in het bloed te meten die specifiek is voor een bepaald allergeen, kunnen voedselallergieën behorende tot allergie type I bepaald worden. Nadeel is dat dit onder zoek veel duurder is dan de huidtest. Voedselallergieën behorende tot type IV worden met behulp van het eliminatiedieet dieet getest.

Soms wordt ook onderzoek gedaan naar het IgG4 antigeen. Hiermee is het mogelijk om voedselintoleranties te testen. Over deze methode is er in de wetenschap echter nog geen consensus.

alternatieve diagnose

Alternatieve genezers werken met andere methoden. Zoals spiertesten, touch for health, pendel, elektro-acupunctuur. Al deze testen gaan uit van energie die door zogenaamde energiebanen (merdianen) lopen. De energie van een allergeen heeft een blokkerende effect op deze energie en zou vervolgens meetbaar zijn.

Bronnen

Category:
Social Bookmarks: - (what´s this?) - spread the word!

Stumble Delicious Technorati Digg Reddit (more bookmarking services)

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry - comments for this post are closed.